Θοδωρής Τσούτσος

Έχουμε ακόμη πρωτάθλημα!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για το φετινό πρωτάθλημα, που παρά τη βαθμολογική διαφορά, μένει "ζωντανό" γιατί ούτε το ξεκάθαρο φαβορί του είναι μια καλή ομάδα.

To +9 και παραπάνω του Ολυμπιακού από τους αντιπάλους του, μετά από μόλις 12 αγωνιστικές, δεν είναι καθόλου λίγο. Αν μιλούσαμε τη γλώσσα της στατιστικής, ο Ολυμπιακός κερδίζει από τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα, που είναι στο -9, 0,75 βαθμούς κάθε αγωνιστική. Από τον ΠΑΟΚ κερδίζει 1+ σε κάθε αγωνιστική, ή έστω περίπου 1 αν υπολογίσουμε και το -3 με το οποίο ο Δικέφαλος μπήκε στο πρωτάθλημα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Οι αριθμοί δείχνουν μία γεωμετρική πρόοδο. Που σημαίνει μία ικανότητα του πρώτου να αυξάνει τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ασφαλώς και κάτι μας λέει αυτό. Με μια διαφορά, όμως, ποδόσφαιρο δεν παίζουν οι αριθμοί. Κι εκεί το πράγμα αρχίζει να έχει και μια δεύτερη οπτική.

Δείχνουν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ ικανοί να "μαζέψουν" μια τέτοια διαφορά; Η αλήθεια είναι πως όχι. Στο σύνολο της χρονιάς δεν έχουν δείξει τη σταθερότητα που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Αρα, πώς να τα βάλουν όχι μόνο με τον πρώτο, αλλά και με το -9;

Την προοπτική την δίνει ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Δεν πείθει ότι μπορεί να συνεχίσει τις επόμενες 18 αγωνιστικές χωρίς να έχει απώλειες εκτός προγράμματος. Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό ήταν ενδεικτικός, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός.

Στη φετινή του πορεία στην Super League ο κανόνας του δεν είναι τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, τα οποία "καθάρισε" με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτά, μαζί με 1-2 παιχνίδια ακόμη, μοιάζουν να είναι η καλή του παρένθεση. Ο κανόνας του είναι αγώνες όπως αυτός με τον Παναιτωλικό. Με δυσκολίες, λάθη, αγωνιστικές αδυναμίες προς αξιοποίηση από τους αντιπάλους.

Με λίγα λόγια, φέτος δκαι παρά το +9, δεν παρακολουθούμε ένα "σκοτωμένο" πρωτάθλημα όπως πέρυσι ή τα προηγούμενα χρόνια. Παρακολουθούμε ακόμη ένα "ζωντανό" πρωτάθλημα, που ναι μεν έχει ξεκάθαρο φαβορί, το οποίο όμως δεν είναι μία καλή ομάδα.

Είναι καλές ομάδες οι υπόλοιποι; Οχι. Κάποιοι προσπαθούν να γίνουν, κάποιοι το κάνουν σωστά το τελευταίο διάστημα, κάποιοι άγαρμπα, κάποιοι με λάθος τρόπο. Αλλά σε ένα πρωτάθλημα χωρίς οι καλές του ομάδες να είναι και ποδοσφαιρικά καλές, μπορούν να συμβούν διάφορα απρόσμενα.

Εχουμε, λοιπόν, ακόμη πρωτάθλημα; Μοιάζει απίθανο, αλλά με τόσο κακούς τους "καλούς" μας, μάλλον έτσι είναι. Και είναι χρήσιμο να το πούμε αυτό, μετά από μία αγωνιστική στην οποία η διαφορά, μετά το 0-0 του Παναθηναϊκού στη Λάρισα, μεγάλωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x